Kita Menari op Nieuwe Vangst

14-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Kita Menari, het geesteskind van zanger Micha de Jonge, staat op vrijdag 20 oktober in De Kroepoekfabriek tijdens een nieuwe editie van Nieuwe Vangst.

De popband Kita Menari is ontstaan uit een bijna-dood-ervaring tijdens een duik in Maleisië van zanger Micha de Jonge. Na herstel besloot hij muziek te gaan maken waarin het leven gevierd werd. ‘Kita Menari’ betekent dan ook ‘wij dansen’ in het Maleis. De muziek van Kita Menari is te omschrijven als eigenzinnige, dansbare pop met een elektronisch randje.

De band kende zijn officiële start in mei 2017 met de release van hitsingle ‘Young Lovers’. In het Verenigd Koninkrijk haalde de plaat de ‘New Music Friday’ en plek 34 in de ‘UK Spotify Virals’. In Nederland deed het nummer het zelfs nog beter, alwaar hij op nummer vijf binnenkwam in de Spotify virals. ’Young Lovers’ vond ook zijn weg naar Radio2 en 3FM. Op eerstgenoemd radiostation werd de single gebombardeerd tot Topsong. Het voorprogramma wordt verzorgd door Gorgeous Gorilla Effect, een driekoppige rockband uit Rotterdam. Hun muziek is een mix van shoegaze en britpop.


Nieuwe Vangst

Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Een buitenkansje dus!

NIEUWE VANGST: KITA MENARI + GORGEOUS GORILLA EFFECT
DATUM: VRIJDAG 20 OKTOBER
DEUR OPEN: 20:00 UUR | START: 20:30 UUR | VVK 6 EURO | DEUR 8 EURO

KAARTEN VERKRIJGBAAR OP WWW.KROEPOEKFABRIEK.NL Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date