Kom je schoentje zetten in de bibliotheek!

21-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Jonge kinderen kunnen vanaf heden een vouwschoen ophalen in de bibliotheek. Ze knutselen hem in elkaar en komen terug om hun versierde vouwschoen te zetten. Kinderen kunnen vanaf vrijdag 1 december kijken wat er in het (vouw)schoentje zit...en natuurlijk meenemen.


Het Schoenboekje van Tosca Menten

Het Schoenboekje is het jaarlijkse cadeau (zolang de voorraad strekt) van het boekenvak in het kader van leesbevordering. Het bevat een grappig voorleesverhaal, geschreven door Tosca Menten en is goed voor 15 minuten voorleesplezier. Het boekje met de titel Muziek voor oma is vrolijk geïllustreerd door Bagilla.


’t Heerlijk Voorleesavondje


Het Schoenboekje is onderdeel van de landelijke leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat in 2017 plaatsvindt op 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen.


Voorlezen is groeien met boeken

Voorlezen is belangrijk voor jonge kinderen. Met slechts een kwartiertje per dag nemen hun lees- en taalvaardigheid én daarmee de schoolprestaties enorm toe. Het Schoenboekje is dus ook een cadeautje ter leesbevordering.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date