Kom smullen van mediakunst tijdens het Kade Kafé

30-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Een speciale editie van het KADE KAFÉ bij KADE40. Tijdens deze avond kan je ervaren wat kinderen tijdens de Mediakunst lessen doen. Laat je meenemen in een wereld vol nieuwe media(kunst). Kom ervaren, experimenteren en klooien. Tijdens het KADE KAFÉ staat ontmoeting en netwerken voorop. Onder het genot van een borrel kunst kijken én ervaren. Lieke van den Berge van KITE educatie (winnaar Waterwegcultuurprijs 2019) vertelt over wat er tijdens het KADE KAFÉ van 7 februari te doen is.

,,Een eenmalig Uitvinderslab voor volwassenen. Tijdens de middag ga je vooral zelf experimenteren, proberen en klooien. Laat je inspireren door werk van hedendaagse kunstenaars en de experimenten gemaakt door kinderen. Doe vervolgens ervaring op met een techniek uit het Uitvinderslab: ontdek welke onwaarschijnlijke materialen er allemaal geleidend zijn, hoe je sensoren kan toepassen of wat je met 3D ontwerpen kan doen. Of je nu iets nuttigs of nutteloos maakt, experiment staat voorop.''

Ook zal docent en beeldend kunstenaar Robbert Roskam een expositie inrichten met werk dat gemaakt is tijdens zijn lessen op Vlaardingse basisschool Jenaplan. Tijdens de mediakunst lessen van Robbert werkte de kinderen met De Verderkijkdoos. ,,We kennen het waarschijnlijk allemaal wel van vroeger; De kijkdoos. Met kleine figuurtjes, papierknipsels en ander knutselmateriaal een decor bouwen waar je vervolgens met een oog naar kan kijken door een gat in een oude schoenendoos. De Verderkijkdoos is eigenlijk de moderne versie hiervan. Een houten kist waar je een IPad in kan schuiven. Op de IPad kan je verschillende achtergronden kiezen waarna je de kist kan inrichten met allerlei speelgoed, knutselmateriaal en lichtjes. Met verschillende filters kan je van deze gemaakte voorstelling een foto of video maken met je telefoon. Voor elke leeftijd leuk en leerzaam!'' Aldus Docent Robbert Roskam.

Op 7 februari vanaf 17.00uur is iedereen van harte welkom bij KADE40 aan de Westhavenkade 40.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date