Categorieën

Service

Korte workshops bij KADE40

Korte workshops bij KADE40
Uit

Korte workshops bij KADE40

  • Redactie
  • 07-01-2017
  • Uit
Korte workshops bij KADE40
VLAARDINGEN - In januari start er een aantal korte cursussen en workshops bij KADE40. Wil je met ‘klei’ aan de slag, dan zijn er in januari maar liefst twee korte workshops waarvoor je je aan kunt melden.

Tijdens de korte introductiecursus 'draaien', legt docente Beatrijs van Rheeden de fijne kneepjes van het draaien op de elektrische schijf uit. In vier lessen krijg je een goede indruk van hoe het draaien gaat en of het iets voor jou is. Populaire producten om te draaien zijn vazen, schalen, kommen en mokken. Vier lessen is te kort voor een 'af' product, maar biedt voldoende ruimte om kennis te maken met dit boeiende proces. De lessen worden gegeven op vrijdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur in de keramiekruimte van KADE40. Lesdata: 20 en 27 januari, 3 en 11 februari, kosten € 100,-. Er zijn vier draaischijven beschikbaar, dus snel inschrijven is gewenst. Pionieren met Picasso Pablo Picasso wordt gerekend tot een van de pioniers van de moderne keramiek. Wellicht heb je je – bij het bekijken van zijn werk - weleens verwonderd over de veelheid aan mogelijkheden met klei of heb je je afgevraagd hoe hij dat toch doet. Misschien gaan je handen jeuken om zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de workshop ‘Pionieren met Picasso’ laat je je inspireren door de meester en maak en decoreer je je eigen schaal à la Picasso. Alle technieken die Picasso toepaste, komen aan bod en worden door docente Tanneke Barendregt stapsgewijs uitgelegd. Ervaring met keramiek en/of decoreren is niet nodig. De workshop bestaat uit twee dagdelen met veertien dagen er tussen. Dagdeel 1: zaterdag 21 januari. Van 13.00 tot 16.00 uur. De schaal wordt gemaakt en gedecoreerd. Dagdeel 2: zaterdag 4 februari. Van 13.00 tot 15.00 uur. Verder met decoreren en glazuren. Kosten voor de hele workshop: € 55,50 euro p.p. De workshop start bij minimaal 10 deelnemers.

Ter inspiratie: tot en met 5 maart 2017 is het keramische werk van Picasso te zien in Museum Beelden aan Zee te Scheveningen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.kade40.nl/workshops/keramiek

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →