Kroepoekfabriek viert verjaardagsfeestje met boek

18-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Poppodium De Kroepoekfabriek vierde gisteren een verjaardagsfeestje: het is deze maand alweer vijf jaar geleden dat het poppodium van start ging. Het eerste lustrum werd luister bijgezet met de overhandiging van een speciaal boek met de titel “VIJF”. VIJF is een ode aan VIJF jaar KF, maar vooral ook een ode aan de Foto Kroe. Het fotoarchief van De Kroepoekfabriek bevat inmiddels ruim zes jaar KF-beeldmateriaal, van de hand van zo’n twintig vrijwillige fotografen. Hun foto’s vormen de basis van dit boek. Waarmee VIJF niet slechts een mooi bladerboek en naslagwerk is, maar tegelijk en vooral een podium voor deze Foto Kroe. De eerste exemplaren werden dan ook uitgereikt aan twee van hen: Ton Delfos en Ron van Rutten.

Het boek is opgebouwd uit VIJF thema’s, hetgeen heeft geresulteerd in VIJF hoofdstukken met de allermooiste plaatjes uit het fotoarchief. Plus korte interviews met en quotes van betrokkenen en de nodige feitjes en weetjes. Elke foto vertelt een eigen verhaal, samen vertellen deze geselecteerde foto’s op maar liefst 144 pagina’s het verhaal van VIJF jaar KF.  

Het boek VIJF komt niet alleen, een selectie van de foto’s uit het boek zal te zien zijn als expositie. Een deel hiervan is vanaf dinsdag 20 september te bewonderen in grandcafé/restaurant Berlijn, aan de Westhavenkade. Vervolgens verhuist de expo naar het Fotofestival Schiedam 2016, dat van 13 tot en met 16 oktober 2016 plaatsvindt in het stadscentrum van Schiedam.

 

Waar te koop ?

VIJF wordt uitgebracht in een oplage van 500 stuks en is vanaf dinsdag 20 september te koop bij boekhandel Plantage-Pontier op het Liesveld 33-35, bij Berlijn en natuurlijk bij De Kroepoekfabriek. Tijdens het Fotofestival Schiedam is het boek ook verkrijgbaar.

Het boek werd gepresenteerd tijdens VIJF: BUITEN. Dit feestje voor de deur van de Kroepoekfabriek werd gisteren neergezet met optredens van lokale muzikale helden: C.C. Grand, Silver Pockets Full, Petrol, Abby Lies en Sjoerd van den Boogert van Spek en Boogert.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date