Kruisweg op Goede Vrijdag in de Lucaskerk

13-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Vlaardingen wonen duizenden christenen. Zij beleven de week voor Pasen als de  Goede Week/ Stille week/ Lijdensweek. De laatste dagen noemen zij  Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Daarna volgt de eerste dag van de nieuwe week: Paaszondag. Op al deze dagen zijn er in de vele  christelijke kerken van Vlaardingen vieringen en herdenkingsbijeenkomsten.   Zorginstellingen en scholen doen daar dikwijls aan mee.

Op vrijdag in de Goede Week wordt het lijden en sterven van Jezus herdacht. In de Lucaskerk op de Hoogstraat gebeurt dit  ‘s middags  om drie uur met de “Kruisweg”. Het is een herdenkingsdienst, een gebedsdienst van ongeveer drie kwartier.

Tijdens deze Kruisweg worden tijdens verhalen en gebeden beelden vertoond van veertien staties die in de Lucaskerk klein in steen gehouwen aan de muren hangen én beelden van de kruiswegstaties van de Vlaardingse kunstschilder Adriaan Soeteman. Deze werden met de pen getekend en met waterverf ingekleurd. Eerder zijn deze tentoongesteld in Frankrijk, in de Grote Kerk van Vlaardingen, in het Aanloophuis De Groene Luiken en de gevangenis van Dordrecht.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de viering van deze Kruisweg.  De parochie van de Lucaskerk vraagt om op tijd voor de aanvang  ‘s middags in de kerk te zijn en met gepaste stilte en eerbied de herdenking van Jezus’ lijden en sterven mee te maken. Veel gelovigen brengen bloemen mee om bij het kruis te leggen.

De Lucaskerk bevindt zich aan de Hoogstraat 26Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date