Kunst voor een prikkie op Zomerterras

16-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Het Zomerterras plakt er dit jaar voor het eerst een extra dag aan het laatste weekend vast. Op zondag 21 augustus om 10.30 uur kunt u een viering meemaken van een aantal kerken gezamenlijk onder de benaming Kerkterras

Vanaf 12.00 uur is er dan weer een divers programma met verschillende muzikale optredens en activiteiten voor de kinderen. Dit jaar komt daar nog iets extra’s bij: een verkooptentoonstelling van werken van Vlaardingse beeldende kunstenaars, georganiseerd door Stichting Mareado. Deze verkooptentoonstelling is een alternatief voor de reguliere kunstuiting waarmee Mareado normaal gesproken aanwezig is op het Zomerterras.

Noodgedwongen door de perikelen rondom de Vlaardingse Cultuur Stichting (VCS) heeft Mareado dit jaar haar activiteitenprogramma voor 2016 moeten herzien. Daardoor zijn zowel de kunstuiting op het Zomerterras en de Open Ateliers komen te vervallen. Om toch uitvoering te kunnen geven aan haar ideële opdracht om kunst onder de aandacht van het publiek te brengen, heeft het bestuur van Mareado in nauw overleg met het Zomerterras besloten een geïmproviseerde ‘Verkooptentoonstelling’ te organiseren in een ‘Cultuurpaleistent’.

Vlaardingse kunstenaars zijn gevraagd om in gezamenlijke presentatie voor deze verkooptentoonstelling een werk tegen een uniforme verkoopprijs van €25 ter beschikking te stellen. Voor het publiek een buitengewone kans om kennis te maken met de deelnemende kunstenaars en tegen revolutionaire prijs een origineel werk aan te schaffen. Voor de kunstenaars een mogelijkheid om zich toch aan het publiek te presenteren.

Daarnaast biedt de verkooptentoonstelling als moment uiteraard de mogelijkheid van gesprek tussen alle belangstellenden en partijen in het Vlaardingse kunst- en cultuurveld onderling.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek op zondag 21 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur aan de Cultuurpaleistent en de Verkooptentoonstelling op het Zomerterras.

Gerelateerd