Kunstlezing ‘Tell me your Story’

21-10-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 4 november om 20.00 uur organiseert De Windwijzer in het kader van de themaweek ‘Een gekleurd verhaal’, een kunstlezing over zwarte Afrikaans-Amerikaanse kunst. In de Kunsthal Kade in Amersfoort  was er dit voorjaar voor het eerst in Europa een expositie te zien van Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op storytelling. De tentoonstelling was ingedeeld in vijf tijdvakken: Harlem Renaissance, Post Harlem Renaissance, Civil Rights, Black Renaissance en Bloom Generation. De gemeenschappelijke deler van de verschillende kunstenaars is de noodzaak om zich uit te drukken en daarmee een belangrijke Afrikaanse traditie in leven houden: Storytelling.

Bijna 50 kunstenaars toonden de visueel overweldigende rijkdom van deze cultuur, getekend door slavernij, apartheid, verzet en black power bewustzijn. Kunst van de jaren ’50 tot nu. Kunsthistoricus Rob Perrée  die de tentoonstelling samenstelde, volgt sinds de jaren '90 de Afrikaans-Amerikaanse kunst intensief. Hij komt naar De Windwijzer om ons kennis te laten maken met die mooie, rijke geschiedenis van de Afrikaans-Amerikaanse kunst.

Toegang tot de lezing € 7,50. Aanmelden vooraf is in verband met de coronamaatregelen verplicht en kan via info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date