Kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’

09-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 19 september om 20.00 uur houdt kunsthistoricus Hoo Man Chan in De Windwijzer aan de Schiedamseweg een kunstlezing over ‘De jonge Rembrandt’.

Museum De Lakenhal presenteert van november 2019 tot februari 2020 de tentoonstelling Jonge Rembrandt 1624-1634. Voor het eerst wordt een overzichtstentoonstelling exclusief gewijd aan het vroegste werk van Rembrandt Harmensz. van Rijn (1606-1669). Het publiek kijkt als het ware over de schouders van de jonge schilder mee en ziet hoe zijn talent tot bloei kwam. Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling omvat ongeveer 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen.

De tentoonstelling Jonge Rembrandt 1624-1634 laat zien hoe het uitzonderlijke talent van Rembrandt Harmensz. van Rijn zich in de periode van 1624 tot 1634 ontwikkelde. Rembrandts werk, ook uit zijn eerste tien jaren, getuigt van een uitzonderlijk talent. De spectaculaire, pijlsnelle ontwikkeling van dat talent is in die eerste tien jaren van zijn kunstenaarschap van werk tot werk af te lezen. Nooit koos hij voor reeds bewandelde paden en steeds zocht hij onvermoeibaar naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Hij was een rasechte verkenner en vernieuwer. In deze eerste tien jaren legde Rembrandt het fundament voor zijn latere werk. Dat fundament leidde tot Rembrandts grote roem en droeg in hoge mate bij aan het karakter van de Nederlandse schilderkunst in de 17e eeuw.Ter introductie op de tentoonstelling, maar ook interessant als u de tentoonstelling niet zou bezoeken, houdt kunst- en cultuurhistoricus HooMan Chan in De Windwijzer zijn lezing. Hoo Man Chan is als docent, spreker en rondleider verbonden aan diverse grote kunstmusea. Toegang tot de lezing € 7,50. Aanmelden kan via info@dewindwijzer.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date