Kunstveiling bij Galerie De Duig

09-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Dick Kats exposeert van 10 tot en met 17 september in Galerie de Duig, met als afsluiting een veiling. Wie Dick zijn werk kent denkt waarschijnlijk aan de enorme berenklauwen en de uilen die hij heeft geschilderd in zijn leven als kunstschilder. Dick schilderde in zijn vroege jaren van zijn oeuvre voornamelijk grote magische doeken met uilen die de toeschouwer leken te ondervragen. Zijn fascinatie voor uilen is heel lang aanwezig gebleven in zijn werk. In zijn laatste jaren als kunstschilder stortte Kats zich steeds meer op luchten, zeeën en uiteindelijk de havens in en rondom Vlaardingen.

Op deze expositie ziet u bekend en minder bekende werken; eigenlijk kunt u zien wat hem al die jaren heeft bewogen om te schilderen en wie Dick Kats nou eigenlijk was als kunstenaar.

Dick Kats gaf ruim dertig jaar teken,- en schilderlessen naast zijn beroep als kunstenaar in Galerie de Duig. Om gezondheidsredenen stopte hij enkele jaren geleden met de lessen en moeten ze bij De Duig nu helaas afscheid nemen van Dick. Door het gebrek aan opslagruimte en het gevaar van beschadigen van zijn werk hebben ze besloten om zijn werk te veilen. Heeft u altijd al iets van Kats willen kopen? Misschien is het nu uw kans, het werk moet weg, dus wees erbij!

Galerie de Duig zal voor de veiling worden omgetoverd tot veilinghuis. Voorbezichtiging vóór deze veiling is op; 10, 11, 17 en 18 september (zaterdag en zondag) Op deze dagen zijn wij geopend van 13:00 tot 17:00 uur, tevens kunt u dan al een bod uitbrengen, vanaf het hoogste bod starten wij de veiling!

De veiling vindt plaats op zaterdag 24 september vanaf 15:00 uur. Voor meer informatie, galeriededuig.nl

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date