Laat me mezelf zijn

25-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 4 tot en met 28 maart is in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, de expositie te zien getiteld: 'Laat me mezelf zijn'. De tentoonstelling verbindt het verhaal van Anne Frank met het heden en maakt het lot van de miljoenen slachtoffers van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog persoonlijk en invoelbaar. Het daagt uit om na te denken over begrippen als tolerantie, wederzijds respect, mensenrechten en burgerschap: 

* Wat gebeurt er als vooroordelen en beeldvorming de overhand krijgen?
* Wat gebeurt er als discriminatie en uitsluiting ‘gewoon’ zijn en mensenrechten niet meer bestaan?
* Wat kan je zelf tegen discriminatie doen?

In Vlaardingen is de organisatie in handen van het Platform Ander Vlaardingen en de Bibliotheek Vlaardingen. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in de Geuzenmaand. 

Gratis toegang
De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Geïnteresseerd? Zaterdag 23 maart is er om 13.30 uur een speciale rondleiding waarvoor aanmelden eveneens niet nodig is.

Aanmelden groepen
Groepen kunnen zich inschrijven via het contactadres: nellekevdl46@kpnmail.nl of via j.verbraak@vlaardingen.nl. De expositie is ontwikkeld door de Anne Frank Stichting in Amsterdam.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date