Laatste kans om Ma te zien!

26-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Met nog maar acht voorstellingen te gaan valt bijna het doek voor de tournee van Ma, naar het succesvolle boek van Hugo Borst. Aanstaande vrijdag 30 november in de Stadsgehoorzaal is dus één van de laatste kansen om deze ontroerende solovoorstelling, gespeeld door Loek Peters (bekend van o.a. Penoza), met eigen ogen te bewonderen.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Loek Peters.

Het boek Ma won een Hebban Award in de categorie beste non-fictie, het luisterboek werd genomineerd voor een Hebban Award voor Beste Luisterboek. Samen met onderzoeker Carin Gaemers won Hugo Borst bovendien de Macchiavelliprijs 2016, omdat zij met hun manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’ de meest effectief communicerende actiegroep van de laatste tijd vormen’, aldus het juryrapport. ‘Zij hebben het zeer beladen politieke debat over ouderenzorg in recordtempo weten te depolitiseren. Bij alle politieke partijen in de Tweede Kamer hebben zij een hoogst uitzonderlijke eensgezindheid weten af te dwingen. Daarmee hebben zij een doorbraak bereikt die een plek in de politieke geschiedenis verdient'.

Inleiding & nagesprek
Voorafgaand is een inleiding bij te boeken (€ 5,00 per persoon) over de totstandkoming van de voorstelling. De inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, duurt 30 minuten en start om 19.15 uur.

Omdat de voorstelling menig bezoeker zal raken of herinneringen zal oproepen, is er na afloop van de voorstelling (rond 22.15 uur) de gelegenheid om met elkaar en met dementiedeskundige Marjan van Dorp, werkzaam bij De Bovenkamer in Vlaardingen, in gesprek te gaan. Het nagesprek is gratis toegankelijk.  

Vrijdag 30 november 20.15 uur (deuren open 19.15 uur), toegangsprijs €22,50 incl. consumptie, inleiding € 5,00, nagesprek gratis toegankelijk.

 

Gerelateerd