Categorieën

Service

Laatste Keuken van Vlaardingen?

Laatste Keuken van Vlaardingen?
Uit

Laatste Keuken van Vlaardingen?

  • Redactie
  • 08-06-2015
  • Uit
Laatste Keuken van Vlaardingen?

VLAARDINGEN - ‘Mooie mensen en een supersfeer’. ‘Een avond waarbij je van tevoren niet weet bij wie je aan tafel zit en waar de gesprekken over zullen gaan’. ‘Wat was dit gaaf zeg, met mensen aan tafel en aandacht voor elkaar’. ‘Op andere wijze mensen bij elkaar brengen, samen eten, naar elkaar luisteren en verhalen delen. Ik hoop van harte dat De keuken van Vlaardingen door kan gaan’.

Als onderdeel van de Stigmatour 2015 waarbij stichting JIJ kennis wil delen op het gebied van eetstoornissen en taboes wil doorbreken, vertelde ervaringsdeskundige Meriam Hoppenbrouwer vrijdag 5 juni haar persoonlijke verhaal in KADE40 tijdens de laatste editie van een succesvolle serie keukens van Vlaardingen. ,,Met eten ging het echt mis op mijn 21e. Ik kookte nooit, at alleen dingen die ik lekker vond, voornamelijk brood en snoep. Ik durfde er niet voor uit te komen dat ik het verschrikkelijk vond om alleen te moeten wonen, mijn vader had immers altijd gezegd dat ik voor mijzelf moest kunnen zorgen.’’


KADE40

,,Het benaderen van uiteenlopende gasten was een belangrijk onderdeel van deze pilot’’, vertelt initiatiefneemster Marleen Bos. ,,Het gaat mij om inspirerende en boeiende mensen die iets te vertellen hebben, iets betekenen voor de stad, omdat het mooie of veerkrachtige mensen zijn. Het gaat hierbij om een dwarsdoorsnede van Vlaardingers, wie wonen en werken er in onze stad, wie kleuren onze stad, wie wil ik voorstellen aan een groter publiek? Samen met Wim Staessens, programmamanager bij KADE40 en Paul Meijer, ontwikkelaar van audiovisuele projecten bij PMedia, heb ik gekeken naar de juiste vorm, hoe kunnen we ons doel bereiken en met welke invulling.’’


Gastkoks

Inspirerende Vlaardingers bepalen het menu en vertellen hun verhaal. Dat is en blijft de basis van De keuken van Vlaardingen. Daarbij heb ik zelf opnieuw ervaren hoe het jezelf laten zien en jezelf openstellen direct leidt tot waardevolle contacten, inzichten en samenwerkingsmogelijkheden. Zo heb ik speciaal voor deze laatste piloteditie drie gastkoks uit eerdere edities gevraagd de maaltijd te bereiden en kregen de gasten een Speckteller van Vers Vlaardingen voorgeschoteld, lasagne van de onlangs gestarte cateraar Mamaloe en een Apfelstrudel  van Erna’s Tasty Food. Het eten is een wezenlijk onderdeel van De keuken, samen aan tafel in een prettige sfeer, stimuleert het delen van verhalen, kennis en ervaringen.


Na de zomer

De keuken van Vlaardingen is gebaseerd op en geïnspireerd door de Volkskeuken van Belvédère Verhalenhuis in Rotterdam. ,,Ik vind het te gek dat mijn aanpak weer een inspiratie is gebleken voor een vergelijkbaar initiatief in Den Haag. Voor ons alle drie geldt: de ontmoetingen die wij (willen) organiseren zijn een uitnodiging om de ander beter te leren kennen waardoor we iets voor elkaar kunnen betekenen, met elkaar de stad een beetje mooier maken. De komende weken gebruik ik om goed te kijken naar het financiële plaatje. Ik ben heel blij met de positieve reacties en ook trots op het resultaat tot nu toe, maar ik kan De keuken van Vlaardingen alleen blijven organiseren en verder ontwikkelen als ik meer financiële ruimte creëer. En daar ga ik voor zorgen!’’

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →