Laatste Vlaardingse Beiaarddag

14-07-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdagavond 18 juli vindt het allerlaatste concert plaats in de reeks Vlaardingse Beiaardweken/Beiaarddag. Na negen jaar gaan deze weg uit Vlaardingen, maar niet na van 20.00 uur tot 22.00 uur op de Markt een passend afscheidsprogramma te presenteren.

De avond wordt geopend met Jakob De Vreese (België) en Rachel Perfecto (U.S.A.) die hoofdzakelijk vierhandig werk spelen. Altijd spectaculair om te horen én te zien, want er staan weer beeldschermen over de gehele Markt opgesteld die de beiaardiers in beeld brengen.

Daarna is het de beurt aan Bas de Vroome met een gevarieerd programma. Vervolgens sluit Boudewijn Zwart zich daarbij aan met zijn mobiele carillon; samen voeren ze nog een variatiewerk uit waarbij het Oranjecarillon boven in de toren samenwerkt met het mobiele carillon beneden.

Natuurlijk is er weer een Beiaardprijsvraag, waarbij Max Thurmer de prijzen zal uitreiken. De Brassband Schoonhoven sluit de avond af, ook in samenspel met het mobiele carillon van Boudewijn Zwart.

De Markt is afgezet voor alle verkeer en er zijn gratis stoelen en programmaboekjes beschikbaar. Regenoverkappingen zorgen ervoor dat u altijd droog zit.

Aan de inwendige mens is ook gedacht: de omliggende restaurants serveren Beiaardmenu's, speciaal voor deze gelegenheid heeft Jan Boer 'Vlaardingse klokjes' gebakken en er wordt Belgisch Beiaardbier geschonken.

Voor ouderen is er een gratis Beiaardbus die langs de Zorgcentra rijdt. Reserveren kan tot maandag 12.00 uur op Beiaardtelefoon 06 - 309 244 69.

Zie voor meer informatie  www.vlaardingsebeiaarddag.nl 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date