Land Of Mine in Filmtheater Het Zeepaard

04-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Deze week draait de film “Land of Mine” van de Deense regisseur Martin Zandvliet in filmtheater Het Zeepaard. Op indringende wijze weet filmmaker Martin Zandvliet een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis tot leven te wekken.

Denemarken, 1945. Wanneer de Tweede Wereldoorlog ten einde loopt, wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen - tegen de afspraken van de Geneefse Conventies in - de meer dan 40.000 in de Deense stranden ingegraven landmijnen te ontmantelen en te ruimen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… Onder leiding van de hardvochtige sergeant Rasmussen moeten zij met gevaar voor eigen leven de stranden weer veilig maken. Maar hoe beter Rasmussen de jongens leert kennen, hoe groter zijn innerlijk conflict wordt. Dankzij de voortreffelijke acteerprestaties van de gehele cast zindert ieder shot van dit waargebeurde drama.

Land of Mine is winnaar publieksprijs International Film Festival Rotterdam 2016!

De film draait op donderdag 7 april om 20.30 uur en op zondag 10 april om 16.15 uur. Reserveren via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van de Vue Bioscoop aan het Veerplein.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date