Categorieën

Service

Laurenburg on stage

Laurenburg on stage
Uit

Laurenburg on stage

  • Redactie
  • 06-05-2015
  • Uit
Laurenburg on stage

VLAARDINGEN - Twintig jongeren met een niet-aangeboren hersenafwijking gaan vanaf deze week repeteren voor hun eigen benefietconcert in De Kroepoekfabriek!

Muziek maken is leuk, brengt mensen samen en kan het zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten. Helaas is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het lijkt. In De Laurenburg, de jongerenafdeling van het Zonnehuis in Vlaardingen, wonen relatief jonge mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking of spierziekte. Twintig van hen starten deze week met repetities voor hun eigen benefietconcert in De Kroepoekfabriek, het poppodium van Vlaardingen. Wie niet het podium wil of kan betreden, wordt door de kroe begeleid in het werken achter de schermen, als barvrouw, gastheer, marketeer, DJ of technicus.

De coaches en muzikanten begeleidden eerder de deelnemers van het het BNN programma Golden Oldies. Onder andere Iwan de Reus en Tjebbe Borggreve van R2P helpen de jongeren om in twintig weken een eigen popconcert neer te zetten. De opbrengsten van het concert gaan naar het noodlijdende sportproject van De Laurenburg. 

Het concert vindt donderdag 12 november plaats in het Vlaardingse poppodium aan de Koningin Wilhelminahaven. Via www.kroepoekfabriek.nl kunnen geïnteresseerdenop de hoogte blijven van de vordering en hun kaarten alvast bemachtigen.