“Voor alle Fans” vandaag open !

08-07-2017 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Vandaag is de Bassie & Adriaan "Voor alle Fans" tentoonstelling in Theater Flamingo aan de Koningin Wilhelminahaven officieel geopend. Vanaf 11.30 uur kun je er terecht, maar het publiek staat er nu al in lange rijen voor de deur. Gisteren mocht de pers alvast aanschuiven en een kijkje nemen. Vrijwel alle grote tv-zenders en andere mediawaren uitgerukt om Bas en Aad van Toor op beeld vast te leggen en de nodige vragen te stellen. Bas en Aad van Toor openden zelf de tentoonstellingsruimte met het doorknippen van een lint, waarbij ze ook nog kort hun onvergetelijke act opvoerden als clown en acrobaat. Stadsdichter Marjoleine van Aperen droeg voor de gelegenheid nog een speciaal voor de twee gemaakt gedicht voor.

Al twee keer eerder werden alle spullen die in de loop van de jaren op televisie gebruikt werden, tentoongesteld maar nu gebeurt dat in de thuishaven Vlaardingen. De vele rekwisieten en attributen zijn al die jaren netjes bewaard gebleven. Zo is daar natuurlijk Robin de Robot, maar ook de kroon en de peperkist. De Honda met gele stippen en de caravan ontbreken niet. Ook een kleine tweehonderd kleinere voorwerpen staan tentoongesteld. Verder natuurlijk de kostuums van de meewerkende acteurs en zelfs de circa zeventien gouden en platina platen of dvd's en de vele Awards zijn te zien.

In een grote tentoonstellingshal staat dit alles van zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september 2017 in vitrines of vrij opgesteld. Bassie is vrijwel alle openingsdagen aanwezig en Adriaan de eerste vijf dagen. Daarna komt hij nog wel af en toe uit Spanje over om met de fans op de foto te gaan of een praatje te maken. De precieze informatie vindt u op de website www.bassieenadriaan.nl   

Ook is er een merchandising stand aanwezig met verschillende artikelen van Bassie & Adriaan, waaronder verschillende posters en dvd's . Verder kunt u lasergamen, minigolf spelen en penalty schieten op keeper Bassie. Kortom een leuk middagje nostalgie voor de regenachtige zomerdagen. Er is rondom de tentoonstellingshal ruime gratis parkeergelegenheid. Maandag en dinsdag is de tentoonstelling gesloten.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date