Len Munnik exposeert in de Windwijzer

23-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Len Munnik heeft op verzoek van de Fair Trade werkgroep Vlaardingen tekeningen gemaakt over de geschiedenis van Vlaardingen. De periode begint bij de Slag in 1018 en loopt tot nu als Fair Trade gemeente. Behalve deze tekeningen (in kleur) hangt er ook recent werk van Len met dezelfde onderwerpen als in het boekje: gelijke kansen, schone aarde en meer. De Fair Trade werkgroep wilde graag meeliften met alle aandacht, die de Slag bij Vlaardingen dit jaar heeft. Aangezien de slag van 1018 een handelsoorlog was is hiermee de link gelegd met de strijd van nu voor eerlijke handel.

Er is een boekje in de serie van ’t Oft naar ‘t Oofd geschreven en dit is aangeboden aan de bovenbouw van het basis- en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In dit boekje, "Eerlijk duurt het langst: Vlaardingen aan de slag", wordt de geschiedenis van Vlaardingen verteld door de ogen van Dirk III . Enerzijds in populair- en anderzijds in serieus taalgebruik en geïllustreerd met de tekeningen van Len Munnik. Inmiddels zijn er meer dan 2000 boekjes bij de scholen afgeleverd en aan de hand van het boekje kan een mooie historische les gevuld worden. Het boekje is uiteraard voor iedereen te koop. U kunt hiervoor terecht bij het streekmuseum van Jan Anderson, Kade 40 en de Wereldwinkel. Voor € 2,50 bent u de eigenaar!

Len Munnik is een bekende tekenaar. Hij heeft 40 jaar cartoons getekend voor het dagblad Trouw en voor vele andere bladen. Ook heeft hij kinderboeken geïllustreerd. Hij heeft jarenlang om de hoek van de Windwijzer, toen nog de Oosterkerk, gewoond. Door juist hier te exposeren, is dit weer een beetje thuiskomen voor hem. Mooi is  dat hij  Vlaardingen altijd trouw gebleven is, want veel maatschappelijk organisaties kunnen en konden een beroep op hem doen om een tekening te laten maken voor een activiteit.

In verband met meivakantie zal de opening van de tentoonstelling pas op 15 mei om 16.00 uur officieel geopend worden door Frans van de Akker, die dit zal doen als Dirk III. Tijdens deze gelegenheid wordt het boekje officieel overhandigd aan dhr. Hans Versluijs (oud?)wethouder.

U bent van hart welkom om de expositie tijdens de openingstijden van de Windwijzer te komen bezoek.  Deze tijden zijn: maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag Van 9.00 uur tot 12.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date