Lezing: Nieuw licht op de bijna-doodervaring

27-02-2023 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 9 maart van 20.00 – 22.00 uur geeft Maureen Venselaar een lezing over haar nieuwe verklaring van de bijna-doodervaring. De lezing vindt plaats in de centrale bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100.

De bijna-doodervaring (BDE) wordt tot nu toe neurologisch of bovennatuurlijk verklaard. De Coma Science Group (universiteit Luik) concludeerde echter dat deze verklaringen ontoereikend zijn.

Drs. Venselaar heeft na 10 jaar veld- en literatuuronderzoek een nieuwe verklaring ontwikkeld, waarbij ervaringsverhalen en up-to-date wetenschappelijke kennis prachtig samenkomen ook met aloude inzichten uit levensbeschouwingen.

De kern van de nieuwe verklaring ligt in het verlengde van het gedachtegoed van Stephen Hawking. Kort gezegd: Wij mensen zijn sterrenstof, onderdeel van het universum en worden bepaald door natuurwetten, bij leven en bijna-dood. Uitgangspunt is enerzijds de bewezen extra uitstraling van licht uit bijna-doden, en anderzijds het feit dat BDE'ers zeggen 'een wezen van licht' te zijn.

De lezing krijgt gemiddeld een 9. Enkele reviews: Indrukwekkend en mooi; Hoort bij de top van lezingen; Te vergelijken met die van Robbert Dijkgraaf; Stelt me gerust op wat ooit komen gaat; De meest wetenschappelijke verklaring ooit; Met passie en kennis gebracht; Zeer herkenbaar.

Toegang: € 5,00 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. De lezing is inclusief consumptie.
Kaarten zijn te reserveren op de website www.debibliotheekdeplataan.nl of bij een van de bibliotheekvestigingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date