Lichtpunt in de donkere dagen rond Kerst

07-12-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van donderdag 10 december 2020, de opening is op de Dag van de Rechten van de Mens, tot zondag 10 januari 2021 wordt het voormalig V&D pand omgetoverd tot een Huis van Veerkracht & Durf. Veerkracht omdat we ons met elkaar door een crisis heenslaan en verbinding willen voelen; Durf om samen te gaan voor vrede.

De PAX Ambassade van Vrede heeft met vertegenwoordigers van veel andere organisaties in Vlaardingen het pand ingericht als een warm Huis vol lichtpunten en symboliek. Rondom staan tientallen kerststallen uit allerlei landen, die symbool staan voor mensen van de vele nationaliteiten die nu binnen
Vlaardingen hier hun thuis hebben. We vieren immers sámen diverse feestdagen, ieder op eigen wijze. Zeven kerstbomen in het midden zijn de thuisbasis voor kraanvogels in de kleuren van de regenboog, als teken van hoop en vrede. Nog twee bomen zijn voor korte gedichten over licht en een contactboom.

Binnen staan er tafels met schrijfpakketten om mee te nemen van Amnesty International, Fair Trade producten van de Wereldwinkel, een weggeefwinkel van de Windwijzer met toepasselijke goederen en nog meer. Bovenal zijn er mensen met een luisterend oor, die graag contact maken. Kortom, een huis waar voor iedereen positieve energie te halen is.

Elke zaterdag en woensdag tussen 10 december en 10 januari (behalve Tweede Kerstdag) is het fysiek open van 10.30 tot 16.30 uur. U bent van harte welkom voor een kort bezoekje mét mondkapje, volgens een looproute, met gebruik van desinfecterende handgel en alle dan geldende richtlijnen volgens het RIVM. Het Huis van Veerkracht & Durf met al haar lichtpunten zal ook op alle andere dagen de voorbijgangers een warm gevoel meegeven, dus kom vooral langs en geniet!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date