Liefdevol familieverhaal in Filmtheater Het Zeepaard

02-11-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week, onder voorbehoud van mogelijk nieuwe coronamaatregelen, de film Buladó vertoond (Nederland, 2020, 86 min.). Bulado is geregisseerd door Eché Janga en onder meer de actrices/acteurs Tiara Richards, Everon Jackson Hooi en Felix de Rooy spelen er in mee.

 

Het verhaal

Bulado is een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal dat zich afspeelt in de binnenlanden van Curaçao en deels gebaseerd is op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. De eigenzinnige Kenza zoekt vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en ze stelt zich steeds meer open voor de mystieke tradities van haar opa. Buladó was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival en won het Gouden Kalf voor Beste Film.

 

★★★★ VPRO Cinema

Prachtige vertelling van regisseur Janga.

★★★★ NRC

Buladó laat Curaçaose landschap spreken.

★★★★ de Volkskrant

Actrice Tiara Richards is een absolute vondst.

★★★★ Trouw

Knap zoals regisseur Eché Janga de rollen subtiel omdraait.

 

De film wordt vertoond op donderdag 5 november om 20.30 uur en zondag 8 november om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl 

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in de bioscoop van Vue Vlaardingen aan het Veerplein.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date