Love & Friendship in Het Zeepaard

14-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Het Zeepaard wordt deze week de film Love & Friendship vertoond, een film van regisseur Whit Stillman met onder andere de acteurs  Kate Beckinsale, Chloë Sevigny en Xavier Samuel. Love & Friendship is de ironische titel van deze opgewekt-venijnige liefdessatire, gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan. 

 

Het verhaal


Ondanks de slechte verhalen die hij over haar gehoord heeft, valt Reginald De Courcy als een blok voor de charmes van de gehaaide, knappe weduwe Lady Susan, zodra zij als gast intrekt bij zijn zus Catherine en haar man. Catherine moet lijdzaam toezien hoe haar broer Reginald wordt ingepalmd door deze manipulatieve dame. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia bekokstooft Lady Susan slimme plannetjes om zichzelf en haar dochter aan de man te helpen. De mannen in haar leven blijven echter blind voor haar doortrapte gedrag. Regisseur Whit Stillman geeft het verhaal een bruisende impuls. Fris geacteerd en enorm geestig geschreven. 

Love & Friendship wordt vertoond op donderdag 15 september om 20.30 uur en op zondag 18 september om 16.15 uur. Reserveren via hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.