Maarten Peters in De Windwijzer

28-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Maarten Peters schrijft en zingt liederen om te herdenken, om stil te staan, om terug te kijken maar ook zeker om vooruit te kijken. Op 4 mei zal hij optreden in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95.

Maarten schrijft en zingt sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor herdenkingen groot en klein, zoals die op 4 mei op Kamp Westerbork en de Leusderhei en in 2016 tijdens de Nationale Herdenking op de Erebegraafplaats in Loenen. Hij heeft deze mooie poëtische liedjes verzameld onder de titel Bevroren tranen. Het zijn gezongen verhalen, als kleine monumentjes in een decor van beeldcollages en filmpjes met daarin verwerkt beelden van de bevrijding. Er is in de liedjes die hij op 4 mei voor het voetlicht brengt aandacht voor de monumenten in Vlaardingen zoals het Geuzenmonument maar ook het Wellington monument en het uitgevoerde programma wil iets vertellen over de mensen die hier worden herdacht.

Het zijn ook gezongen liedjes en verhalen van troost en hoop want in deze voorstelling vertelt Maarten over ontmoetingen met bijzondere mensen en de gebeurtenissen die hem hebben geïnspireerd om dit unieke repertoire te schrijven. De voorstelling Bevroren tranen wil extra luister bijzetten aan de 4 mei herdenking in Vlaardingen. Zo ontstaat er een waarachtige betrokken en ook unieke voorstelling.

Maarten Peters is een veelzijdig muzikant. Zo componeert hij voor grote artiesten zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Margriet Eshuijs. Hij speelt in theaterconcerten zoals MEERvoud en The Best of Britain en hij schrijft inspirerende muziek uit betrokkenheid voor een aantal maatschappelijke doelen zoals het inloophuis Huis aan het Water, het Toverbaltheater en de grote actie Alpe d’Huzes.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage het Vfonds en gecommitteerde is Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück

Meer informatie op www.bevrorentranen.nl   

aanvang: 21.00 uur

toegang: vrije giftGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date