Mag ik je een cadeautje geven?

22-08-2018 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meijer

VLAARDINGEN - Zaterdag 25 augustus staat de mobiele dialoogtafel op de stoep voor de Platenreus op Hoogstraat 210. Vanaf vrijdag 31 augustus pakken tekstschrijver Marleen Bos en kunstenares Bojoura Stolz de geplande reeks weer op met vijf edities op het plein voor De Windwijzer aan de Schiedamseweg.

Met de vraag "Mag ik je een cadeautje geven?" nodigen de twee Vlaardingse dames passanten uit aan een mobiele dialoogtafel voor een gesprek. De ontmoetingen leggen zij vast in woord en beeld en verschijnen vervolgens op www.portrettenvanvlaardingen.nl . Vanaf de eerste editie reageren de deelnemers enthousiast. Bojoura: “Mensen zijn verrast over de intimiteit en veiligheid waarin het gesprek plaatsvindt. We luisteren, kijken en geven aandacht aan wat de genodigde aan tafel wil vertellen. Het levert prachtige, soms ontroerende, maar vooral eerlijke verhalen op.”

Marleen: “Het project laat zien wat het oplevert als we even stil staan bij de ander. Als we luisteren naar elkaar in plaats van oordelen. Als je elkaars verhalen kent, zie je de ander tegenover je met andere ogen. En van elkaar iets beter leren kennen wordt een stad sowieso leuker en mooier. Dat ervaren we zelf ook nog steeds. We zijn dan ook ontzettend blij dat zowel de gemeente als De Windwijzer het project ondersteunen en de kracht er van waarderen.”


Datum tentoonstelling

Door de getekende verhalen te publiceren, ontstaat er een divers en mooi beeld van de inwoners van Vlaardingen. Met een tentoonstelling in De Windwijzer wordt het project passend afgerond. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 19 oktober. De geportretteerden en andere stadsbewoners kunnen elkaar daar ontmoeten. De tentoonstelling loopt tot 2 november en na afloop krijgen de geportretteerden hun eigen portret mee naar huis.


Data, locatie en tijden

Extra editie op zaterdag 25 augustus op Hoogstraat 210 van 12 – 14 uur. Van vrijdag 31 augustus t/m vrijdag 28 september voor De Windwijzer, Schiedamseweg 95, van 14 – 16 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date