Mannenkoor Orpheus zingt bij herdenking Slag bij Vlaardingen.

14-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vlak voor de aankomst van de zegetocht met Dirk III en burgemeester Jetten, vrijdagavond 15 juni rond 21.00 uur op het Veerplein, 
zingt Vlaardings Mannenkoor Orpheus een vijftal 'soldatenliederen'. Het laatste lied is het bekende  "an Klaassen de Trompetter"(bekend van Rob de Nijs).

Nadat de burgmeester om bescherming voor Vlaardingen en haarzelf heeft gevraagd, wordt dit muzikaal bekrachtigd door Orpheus. Het mannenkoor zingt dan samen met de sopraan Muriel van Dinteren het imponerende lied La Vergine degli Angeli.

Orpheus heeft speciaal voor deze gelegenheid nieuwe makkelijk zittende polo’s aangeschaft om zo ook haar minder formele kant eens te laten zien. Een heel ander gezicht dan u van het mannenkoor gewend bent.

Op zaterdagmorgen 16 juni kan iedereen van 11.00 tot 11.45 uur komen luisteren naar het gratis inloopconcert in de Grote Kerk. Orpheus neemt u samen met Dirk III,die zelf de presentatie verzorgt, via een negental liederen mee door duizend jaar muzikale geschiedenis.

Gestart wordt met de Einzugsmarsch als herinnering aan de komst van het leger van de Duitse Keizer naar Vlaardingen. Daarna wordt vervolgd met een drietal andere soldatenliederen gevolgd door onder meer Conquest of Paradise (Vangelis). Tegen het einde wederom het bekende Jan Klaassen de Trompetter en een echte  trompetter ontbreekt  hier natuurlijk niet. Geëindigd wordt met het vrolijke snelle lied "The Rythm of Life".

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date