Categorieën

Service

Mara is de nieuwe Junior Stadsdichter !

Mara is de nieuwe Junior Stadsdichter !
Uit

Mara is de nieuwe Junior Stadsdichter !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 01-02-2017
  • Uit
Mara is de nieuwe Junior Stadsdichter !
VLAARDINGEN – Mara van der Vlis, leerlinge uit groep 8 van basisschool De Ark, is de winnares van de gedichtenwedstrijd voor het basisonderwijs. Vanmiddag vond tussen 16.00 uur en 17.00 uur in KADE40 de feestelijke bekendmaking plaats van de uitslag van de wedstrijd waaraan enkele tientallen scholieren hadden meegedaan. Mara werd als winnares tevens gekroond tot Junior Stadsdichter 2017 en volgt daarmee Mira Beckers op, die deze titel vorig jaar droeg.

De jury over het gedicht van Mara, dat niet alleen uit woorden bestond, maar ook met illustraties verrijkt was: ,,De illustraties vertellen het verhaal. Heel gedetailleerd met gezichtjes en emoties. De drie tekeningen zijn heel mooi identiek . Wat voor sommigen grappig lijkt, hoeft niet voor iedereen humor of grappig te zijn. Gedicht met een boodschap over lachen, uitlachen, pesten, plagen. In elke scène komt er een zin bij. Het is groeigedicht. Vormgeving heel origineel’’.

Met de gedichtenposterwedstrijd werden leerlingen en leerkrachten uitgedaagd een gedicht te schrijven en daar een mooi bijpassend kunstwerk te maken. Dit jaar was het thema ‘humor’. De werken werden beoordeeld door de jury, die dit jaar bestond uit ‘afzwaaiend’ Stadsdichter Look J. Boden, Jolanda Verbraak (coördinator Educatie bij De Bibliotheek) en Robbert Roskam (student op Willem de Kooning en stagiair bij KADE40). Zij vormden een mooi geheel van poëzie, taal en beeldende kunstexperts.

De middag werd geopend door wethouder Arnout Hoekstra, waarna alle genomineerde jonge dichters, onder leiding van Roel C. Verburg (‘de slechtste rapper van de straat’) een zelfgemaakte rap uitvoerden. De presentatie van de middag was in handen van Bo Dortland (13 jaar!), presenteertalent uit Vlaardingen, die inmiddels een eigen radioprogramma heeft bij Omroep Vlaardingen.

Het voordragen van gedichten door de genomineerden werd afgewisseld met presentaties van gevestigde talenten, zoals Quin Kempees. Stadsdichter Look J. Boden droeg een gedicht voor dat speciaal voor deze gelegenheid was geschreven. Mara van der Vlis had tenslotte nogmaals het laatste woord en droeg haar gedicht nog eenmaal voor…uit het hoofd.

Alle ingezonden werken zijn tot en met 8 februari te zien en te lezen in een overzichtsexpositie in de centrale hal van KADE40.