Meer scholen naar de Stadsgehoorzaal!

09-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Project Podiumbeest wil het voor basisscholen makkelijker en goedkoper maken om een uitvoering te geven in een volle Stadsgehoorzaal. Op vrijdag 20 oktober 2017 strijdt Project Podiumbeest samen met twee andere projecten om de prijs van Waterweg Cultuurprijs 2017 in het Stedelijk Museum Schiedam. Een felbegeerde award, welke uitgereikt wordt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg Noord. Als de Stadsgehoorzaal wint, kunnen komend jaar vijftien basisscholen optreden in de Stadsgehoorzaal!

“Kinderen uit de regio herinneringen voor het leven bezorgen, deze jonge sterren een megadosis aan zelfvertrouwen meegeven én de culturele uitvoeringen van basisscholen helpen aan een inspirerende, artistieke impuls. Dat is wat we willen bereiken met Project Podiumbeest!” staat omschreven in het projectplan. Vijftien scholen krijgen de kans om een culturele uitvoering in de Stadsgehoorzaal te organiseren en worden gecoacht waar nodig. De organisatie bestaat uit een gedreven team van aanjagers van IKC De Ark, KADE40 en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. “Samen willen we het voor basisscholen zo makkelijk mogelijk maken om met je culturele schoolprojecten gebruik te maken van de mooie Stadsgehoorzaal.” aldus Marjet Kooij, een van de initiatiefnemers.

Het werkt simpel: Je meldt je aan als school, krijgt professionele coaching op maat en voor je het weet staan 20 tot 100 kinderen met een eigen show in de spotlights op het toneel voor een volle zaal te schitteren. “Het is supercool om in een echt theater te staan, het is zó anders dan op een klein podium op school!” roept één van de kinderen van basisschool IKC De Ark tijdens een bezoek aan de Stadsgehoorzaal. “Dit zou eigenlijk elke school moeten doen” vertelt ze enthousiast verder. Als klap op de vuurpijl ben je als Podiumbeest vanaf dát moment vereeuwigd als Ster van de Stadsgehoorzaal voor wie dikwijls iets cultureels wordt georganiseerd (ook voor de ouders, broertjes en zusjes).

De Waterweg Cultuurprijs wordt om het jaar uitgereikt en streeft ernaar een stimulans te zijn voor iedereen die met passie, plezier en bekwaamheid bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg Noord middels artistieke producties en culturele praktijken. “We zijn enorm vereerd om in de grote finale van de Waterweg Cultuurprijs 2017 te staan en gaan het publiek in levende lijve laten zien en voelen wat optreden als kind met je doet! Wij staan te popelen!” geeft directeur van IKC De Ark Berry Hakkeling aan. De keuze van de winnaar ligt dit jaar in handen van Bert van Meggelen, juryvoorzitter, Ulrike Söbbeke, directeur van Filmhuis Lumen, Nathalie Hartjes, directeur van MAMA, Eppo König, redacteur voor NRC en Jetteke Bolten-Rempt, lid van bestuur Leids Cultuurfonds.

Het belooft een spannende strijd te worden tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 20 oktober 2017. De drie finalisten, Project Podiumbeest van Stadsgehoorzaal Vlaardingen, De Cultuurfabriek Schiedam van Stichting W4U en The White Wall Project van Paco Dalmau, zullen hun project aan het publiek presenteren om uiteindelijk de felbegeerde prijs in ontvangst te nemen.Gerelateerd