Met taal heb je een verhaal

29-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In de centrale bibliotheek is een bijzonder boek te bewonderen: ‘Met taal heb je een verhaal’. Niet alleen omdat het boek heel groot is maar ook waar het over gaat: over het belang van taal voor iedereen. Waarom is taal belangrijk en op welke manier heeft taal invloed op ons leven? De verhalen van onder andere nieuwe Rotterdammers en oude Rotterdammers, ex-laaggeletterden, werknemers en zorgverleners geven een kijkje in hun keuken en zijn gebundeld in dit enorme grote boek. 

Zoveel mensen, zoveel gedachten, omdat taal nu eenmaal voor iedereen iets anders betekent. Uiteindelijk vormt taal de basis om met elkaar samen te leven, te snappen hoe de Nederlandse samenleving werkt, een gezond leven te leiden, een baan te vinden of te behouden en een betrokken opvoeder te kunnen zijn.

Het boek doet je nadenken over de vraag: wat betekent taal voor jou! Het boek is een project van Yes We Care en was eerst in de Bibliotheek Rotterdam te bekijken. Tot en met 1 december is het boek te zien in de Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100.

Gerelateerd