Metal in de Kroepoekfabriek

16-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het is al een tijdje geleden dat er metal te beluisteren was in De Kroepoekfabriek. Maar gelukkig is het weer zover! BlackBriar, Art of Pain en Conorach, elk met een zangeres, komen de liefhebbers van goth en metal tevreden stellen met een energieke show.

Conorach is een band die folk- en progressieve invloeden heeft verwerkt in hun power metal. Het meest recente album van de Rotterdammers, ‘Through the Ages’ (2014), werd lovend ontvangen door critici. Art of Pain zoekt het duidelijk in een wat andere hoek, namelijk die van de thrash metal. Duidelijk beïnvloed door bijvoorbeeld de oer-thrashers van Megadeth, brengen ze een sound die soms ook uitstapjes maakt naar death metal en meer melodisch werk. Het grote onderscheid van de band komt voornamelijk door de zangeres: dat is een zeldzaamheid binnen de door mannelijke zangers gedomineerde thrash metalscene.

Tot slot is daar BlackBriar. De alternatieve metalband heeft in 2016 met behulp van een succesvolle crowdfundingcampagne de financiering rond gekregen voor hun debuut EP, die later dit jaar verwacht wordt. De band gaat als een speer en heeft inmiddels een trouwe achterban achter zich weten te scharen. De band maakte ook hun opwachting tijdens Eurosonic Noorderslag 2017, en staat te trappelen om verdere furore te maken.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek. 

ZATERDAG 21 JANUARI I ANGELS & DEMONS TOUR MET BLACKBRIAR, CONORACH EN ART OF PAIN I DEUR OPEN: 20.30 UUR | AANVANG 21.00 UUR | VVK 7 EURO | DEUR 10 EURO

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl  

 

Gerelateerd