Categorieën

Service

Mist de cirkelrok nog in jouw basisgarderobe? Zo maak je hem!

Mist de cirkelrok nog in jouw basisgarderobe? Zo maak je hem!
Uit

Mist de cirkelrok nog in jouw basisgarderobe? Zo maak je hem!

  • Advertorial
  • 06-07-2017
  • Uit
Mist de cirkelrok nog in jouw basisgarderobe? Zo maak je hem!
VLAARDINGEN - Afgelopen vrijdag won de drang om mijn basisgarderobe aan te vullen met een cirkel rok het van mijn plichtsbesef c.q. zelfdiscipline om mijn to do list qua werk in te korten. Ik had een shirtje gekocht bij Marjolein en wilde hier graag een passende rok bij. En dan met name qua kleur.  Omdat de basis van het shirtje zandkleurig is en ik een lichte huid heb, wilde ik wat contrast toevoegen om het T-shirt beter tot zijn recht te laten komen. Zo koos ik dus voor de kleur Kobaltblauw. Graag wilde ik een cirkel rok vanwege het zwierige en vrouwelijk gevoel. En door een onlangs gekochte rok met een tailleband van 10 cm hoog elastiek wist ik dat ik iets vergelijkbaars wilde omdat het elastiek niet omvouwt in de taille. Daardoor ontstaat er niet zo’n optische richel in je buik die er bij smaller elastiek wel is.

Hoe maak je een cirkel rok?


Het ontwerp was dus geboren, dus ging ik aan de slag om het patroon te maken.
  • Voor de tailleband nam ik mijn taillewijdte en verminderde deze met 10 procent rek. Tekende hem 20 cm hoog, zodat ik hem dubbelgevouwen aan de rok kon zetten.
  • Voor de rok nam ik mijn taillewijdte (83 cm) en trok met een potlood en een touwtje een kwart cirkel op 83/6,28 = 13,2 cm hoogte voor de taillelijn. De lengte van de rok wilde ik graag op 65 cm, dus tekende ik op 65+13,2 = 78,2 cm hoogte een cirkel voor de rok lengte.
  • Qua stofkeuze kwam ik uit op een Kobalt blauwe French Terry. Deze heeft een mooie stevige kwaliteit waardoor je echt een mooie rok krijgt.
  • Ik knipte de rok uit met 1 cm naad. Ook voor de zoom gebruikte ik 1 cm naad.
  • Stik vervolgens de 2 zij naden, stik de zij naad van de tailleband. Vouw de tailleband dubbel (met de verkeerde kanten tegen elkaar) en stik deze in de rok opening. Ik stikte de taille naad naar beneden vast met een stikkende zigzag en zoomde vervolgens de rok met 1 cm en stikte deze ook door met een stikkende zigzag.
  • Een uurtje later was daar mijn cirkel rok die mijn basisgarderobe een beetje meer compleet maakte.
  • Indien je voor een dunnere stof hebt gekozen, is het noodzakelijk de rok eerst 24 uur te laten uithangen. Na de 24 uur knip je de zoom gelijk en werk je deze als hierboven af.

Inmiddels heb ik hem al een paar dagen gedragen en hij zit heerlijk. Simpel, stijlvol en effectief.

Nu maar snel weer terug naar de zelfdiscipline.
www.anydress.nl  

 

Handyman

Liesveld 157a, Vlaardingen

Meer over Handyman →