Modern sprookje in filmtheater Het Zeepaard

22-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film “Tulipani” van regisseur Mike van Diem, met Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro, Giancarlo Giannini en Anneke Sluiters.


Het verhaal

Tulipani is een tragikomisch sprookje over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. Regisseur Mike van Diem (Karakter), die het project overnam van Marleen Gorris nadat zij door een burn-out met de opnames moest stoppen, filmde op locatie in Puglia in Zuid-Italië en liet zich duidelijk inspireren door de klassieke Italiaanse komedies en het magisch-realisme. Tulipani was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival in 2017.

Bekijk de trailer hier 


Tulipanu draait op donderdag 23 november om 20.30 uur en op zondag 26 november om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd