Mooi! volgens Wilfried de Jong en Michel van Egmond

22-11-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Stadsgehoorzaal kan het niet vaak genoeg roepen: iedereen is welkom om zijn of haar droom op het gebied van podiumkunsten en Vlaardingen met het Stadspodium te delen en samen te kijken hoe deze droom daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. Dat liet Vlaardinger Rik Bouman zich geen twee keer zeggen. Op zondag 1 september tijdens het UITterras klopte hij bij de Stadsgehoorzaal aan en op zaterdag 14 december 2019 komt zijn idee, de voorstelling Mooi! volgens Wilfried de Jong en Michel van Egmond, tot leven op de planken van de Grote Zaal. Mét Wilfried de Jong en Michel van Egmond dus!   

Er zijn twee belangrijke criteria verbonden aan het indienen van ideeën bij het Stadspodium: dat de initiatiefnemer zelf de grootste rol kan spelen in de uitvoering van het plan en dat het plan als doel heeft Vlaardingen nóg leuker te maken op het gebied podiumkunsten. De Stadsgehoorzaal helpt op haar beurt bij het zoeken naar een goede ruimte (Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek), in de organisatie, in het meezoeken naar geld en naar publiek. Vlaardinger Rik Bouman zag daar zijn kans: 

,,Ik speelde al langer met het idee, wat is er nu mooier dan een theatershow organiseren in de mooiste zaal van de regio en dan ook nog eens in je eigen stad. En het antwoord van Renske Verbeek op mijn plan was direct: ‘Ja, we gaan jou helpen jouw idee te realiseren!’. Ik ken journalist en schrijver Michel van Egmond en bij een ontmoeting legde ik hem mijn plan voor. Hij vond het een goed idee en stelde meteen voor om daarbij Wilfried de Jong te betrekken. Het zijn goede bekenden van elkaar'', zegt Rik Bouman. ,,Geweldig dat het mij is gelukt de beste theatermaker en de beste schrijver bij elkaar te brengen in één show, en dan ook nog zelf als sidekick met hen op één podium te mogen staan!''                                            

En zo gezegd, zo gedaan: op zaterdag 14 december komen presentator, theatermaker en schrijver Wilfried de Jong en journalist en schrijver Michel van Egmond naar Vlaardingen. Met een bijzondere en eenmalige show over alles wat hen boeit: sport en muziek, Rotterdam en New York, humor en literatuur, fotografie en televisie en als het moet nog honderdduizend andere onderwerpen. Aangevuurd door suggesties van het publiek, en waar nodig improviserend als jazzmuzikanten, brengen de twee rasvertellers een ode aan de verbeeldingskracht en delen ze tijdens deze unieke theateravond hun enthousiasme voor alles wat ze mooi vinden. Kortom: een unieke avond ontstaan vanuit een bijzonder idee. Wie volgt?

Mooi! volgens Wilfried de Jong en Michel van Egmond  
Zaterdag 14 december – 20:15 uur
Toegangsprijs: € 27,50 (incl. consumptie)
TICKETS!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date