Mooie finale Bevrijdingsdag

06-05-2017 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Annet van den Bosch, Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Even leek Bevrijdingsdag te verzanden in een dag die leek op alle andere 5 mei vieringen van de afgelopen jaren; op het straatvoetbaltoernooi aan het Veerplein had een grote groep jongeren het overdag weliswaar prima naar de zin (vooral de jongens dan, waar blijven de activiteiten voor de meiden die niet van voetbal houden?) maar voor de rest was het toch een beetje treurig. Aan de Krabbeplas/Surfplas het gebruikelijke vliegeren en Circusschool Hannes maar niet de parachutisten die nog enigszins voor spektakel konden zorgen; er was teveel wind en bewolking om te springen. Iets te eten of te drinken kon je slechts in het paviljoen even verderop krijgen en er stond welgeteld één kraam waar je wat vliegers en ander speeltuig kon krijgen. Een toch wel wat karige bedoening.

Op het Veerplein echter begon het rond een uur of half zeven ’s avonds toch te bruisen. Allereerst zorgde nachtburgemeester Leo IJdo als dj voor een swingende warming-up, waarna bij het optreden van de Wannebiezz het feest echt losbarstte. Toen de stemming er prima in zat kwamen enkele legervoertuigen (dat hadden er wel een paar meer mogen zijn en dan liefst met bemanning in authentieke  kleding) met daartussen een drietal muziekkorpsen en een stoet feestende burgers in jaren ’40 kleding, die de Bevrijding vierden. Eerst presenteerden de korpsen zich gezamenlijk met een stijlvolle majoor Jan Wilmer (het kersverse Lid in de Orde van Oranje Nassau) als dirigent in militaire ‘outfit’. Het klopte allemaal (eindelijk!)

De taptoe die normaal gesproken op de velden van voetbalvereniging VFC plaatsvindt was terug in het hart van de stad en zo lekker dicht bij de mensen in plaats op afstand op de voetbalvelden. Een succes die bij het massaal toegestroomde publiek uitstekend in de smaak viel. Er volgde een schitterende show waarbij de inwendige mens ook nog eens versterkt kon worden met een hapje en drankje aan de kraam van de Hofnar.

Voor wie het moest missen hebben we gelukkig de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date