Mooren & Jacques spelen DE oudejaarsconference

20-12-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Heel vroeger – toen alles nog beter was – werd DE oudejaarsconference altijd op oudejaarsavond uitgezonden bij de publieke omroep en zat het hele land gekluisterd aan de buis. Het was een hele eer hiervoor gevraagd te worden.

Helaas is het leven niet meer zou eenvoudig als toen: de wereld is geglobaliseerd, de gewone man verdween naar de achtergrond en de elite vervreemdde zich zo van hem, dat ze denken hem te plezieren met steeds zuurdere en linksere cabaretiers op tv. Zo ook op 31 december, al moeten ze er een reeds geprogrammeerde conference voor annuleren.

Of het hier DE oudejaarsconference betreft waar het volk al maanden naar uitkijkt interesseert ze geen biet.

Dit is een hard gelag voor Leon Mooren en Sophie Jacques, want nu ze na jaren zwoegen eindelijk DE oudejaarsconference spelen, worden ze via vriendjespolitiek gepasseerd en gaat hun definitieve televisiedoorbraak niet door.

Linksom gepasseerd en hun baan afgepakt door iemand die er geen recht op had. Hoe links ze zelf ook zijn mocht niet baten.

Overal in de wereld maakt de elite plaats voor frisse rechtse denkers, maar uitgerekend in de zachte, warme wereld van het theater blijft deze elite stevig in het zadel. Daarom dit jaar DE oudejaarsconference niet op Nederland 1, maar in De Cultuurwerkplaats, lekker bij u in de buurt.

Een grof schandaal dat schreeuwt om protest – maar hoe?

Het minste wat u doen kunt is komen op 28 december, om 20.15 uur, in de Cultuurwerkplaats aan de Vetteoordskade 12.

Toegang: 10 euroGerelateerd