Museum Vlaardingen en De Stadsgehoorzaal in NOS journaal

07-05-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wie gisteren het NOS-journaal heeft gekeken kwam daar 'oog-in-oog' met Renske verbeek en Leanne Selles, directeuren van respectievelijk De Stadsgehoorzaal en Museum Vlaardingen. Zij kwamen aan het woord in een item over de maatregelen in verband met het coronavirus. Per 1 juni mogen beide instellingen de deuren weer openen maar veel verlichting biedt dat niet. Er mogen maximaal 30 mensen naar binnen.

,,De steunmaatregelen zijn vooral bedoeld voor instellingen die Rijkssteun krijgen'', vertelt Renske. ,,De lokale theaters hebben daar niets aan. En de gemeente wil best maar heeft ook de financiën niet.'' Verbeek voorspelt dat zonder forse steun veel theaters het einde vcan het jaar niet gaan halen en sommigen zelfs de zomer niet. ,,We hebben vanaf 12 maart al geen inkomsten en hebben de boel tot nu toe met eigen geld overeidn gehouden.

Ook voor Museum Vlaardingen zijn het moeilijke tijden. Met extra geld van de gemeente moest het museum juist nieuwe bezoekers zien te werven. ,,Als je nu ziet dat de hele economie in elkaar dondert, dan gaat het heel moeilijk worden om het museum overeind te houden'', aldus Leanne Selles.

Journaal gemist? U kunt het item hier terugkijken vanaf minuut 17.48.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date