Museum Vlaardingen vanaf 1 juni weer open!

23-05-2020 Uit Redactie

Na 79 dagen zullen de lichtjes eindelijk weer branden gaan...

VLAARDINGEN - Op maandag 1 juni om 12.00 uur zullen de deuren van Museum Vlaardingen weer geopend worden. Na 79 dagen gesloten te zijn geweest in verband met de Corona-uitbraak is iedereen vanaf tweede pinksterdag weer van harte welkom in het museum. 

,,We zijn natuurlijk enorm blij dat we weer open gaan, maar we realiseren ons ook dat het virus er nog steeds is en dan we, in het belang van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers, uiterst voorzichtig moeten zijn!'', aldus Léanne Selles, directeur van het museum. ,,Op dit moment wordt hard gewerkt om het museum ‘Corona-proof’ te maken. Uiteraard zijn de maatregelen van het RIVM hierbij leidend. Hiernaast het museum verplicht zich te houden aan het ‘Protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea’ dat is opgesteld door de Nederlandse Museumvereniging. Gelukkig biedt het prachtige museumgebouw voldoende ruimte en mogelijkheden voor iedereen om 1,5 meter afstand te houden.'' 

Het museum kent in de eerste periode aangepaste openingstijden. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk met een vooraf (online of telefonisch) gereserveerd entreebewijs voor een bepaald tijdvak. Dit is nodig omdat op die manier duidelijk is hoeveel bezoekers er gelijktijdig aanwezig zijn. Ook kan de GGD, bij een positieve testuitslag, de bezoekersgegevens gebruiken voor zogenaamd contactonderzoek. Dit betekent dat alle mensen die zich in het museum bevinden (medewerkers, vrijwilligers, bezoekers, leveranciers, gasten, monteurs etc.) geregistreerd zullen worden. Dit zal even wennen zijn, maar het is belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt en hieraan meewerkt. 

Een bezoek aan Museum Vlaardingen is dus veilig en verantwoord, maar vooral ook: gastvrij. Na deze lange beperking van fysieke vrijheid is het fijn om weer ontspanning, inspiratie en troost te kunnen vinden in kunst, cultuur en erfgoed. In Museum Vlaardingen is momenteel een wel heel toepasselijke tentoonstelling te zien: Als de lichtjes weer een branden gaan. Muziek van de Bevrijding. De tentoonstelling toont de rijk geïllustreerde bladmuziek van de bevrijdingsliederen uit de collectie van het Streekmuseum Jan Anderson. Bekijk de prachtig vormgegeven omslagen en luister naar bekende nummers als ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’, ‘Cheerio Holland’, ‘Trees heeft een Canadees’ en ‘Lili Marleen’. Ook kunt u de muziek tot leven brengen door de bladmuziek zelf op de piano te spelen (die natuurlijk regelmatig schoongemaakt zal worden!). Ook nieuw is de tentoonstelling Vlaardingen bevrijd, een tentoonstelling met bijzonder beeldmateriaal en objecten uit de periode van de bevrijding. 

Ook de VVV is vanaf 1 juni weer geopend, hiervoor is het niet noodzakelijk om vooraf te reserveren. De wachttijden kunnen echter wel wat langer zijn dan normaal.

Op www.museumvlaardingen.nl leest u meer over deze en andere geplande tentoonstellingen. Ook vindt u hier meer informatie over de actuele openingstijden, onze Corona-maatregelen en het vooraf reserveren van een entreebewijs. Dit is mogelijk vanaf dinsdag 26 mei via 010-4348722 (binnen enkele weken zal het ook mogelijk zijn om online te reserveren).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date