Muurreclames vastgelegd in boekvorm

19-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Hans Versluijs nam op vrijdag 18 november het eerste exemplaar in ontvangst van het boek “Geschilderde muurreclames in Vlaardingen… Toen, ooit en nu”. De presentatie van het boek was in Eetcafé van Toor aan het Grote Visserijplein 2.

Peter de Jong, ook wel bekend als Stadsomroeper Pieter Kornelis van Ebscheuten, heeft het rijk geïllustreerde boek samengesteld dat is uitgegeven door de Stichting KunstKeten. Het boek bevat een indrukwekkende hoeveelheid historische foto’s van reclames op daken, winkelruiten, muren en gevels.

Peter de Jong heeft op basis van historisch onderzoek in de afgelopen jaren een deel van de historische reclames in Vlaardingen gerestaureerd. Het meest recente voorbeeld bevind zich op De Afrol, net om de hoek van de Hoogstraat. Ook hiervan staan foto’s in het boek. Het boek eindigt met enkele suggesties voor toekomstige restauraties.

Voor wie het boek aan wil schaffen: het kost slechts €15 en is te koop bij onder meer boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date