Nacht van de Nacht in de Grote Kerk

15-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In de nacht van 26 op 27 oktober gaat de wintertijd in. Dat betekent dat de klok een uur terug in de tijd gaat. Tevens is het dan de Nacht van de Nacht; een landelijk evenement rond licht en donker. In Vlaardingen is een prachtig programma samengesteld door kunststichting Metamorphose en Café Classique, een nieuwe concertserie op steeds de laatste zaterdag van de maand.

Nacht van de Nacht De bijzonder avond in de Grote Kerk wordt geopend door De Pyromancer, een vuurspuwende slam-poetry artiest. Dichteres Mirjam Poolster geeft een prachtige performance over de wintertijd en het donker. Hans Rikken (klarinet) en Stan Stolk (contrabas) geven een performance, waarbij het noorderlicht centraal staat.

Café Classique is uitgaan in stijl: de mooiste parels van de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in het mooiste monument van Vlaardingen. De opzet van de concertserie is totaal anders dan je zou verwachten in een kerk: tafeltjes en stoeltjes dicht op het ensemble, lekkere wijn en heerlijke hapjes; informeel en met een gezellige nazit. Op 26 oktober staat er een heel bijzonder ensemble op het programma: een unieke samenwerking van het Nederlandse jazztrio ‘The Ghost, the King & I’ met het Zuid Koreaanse strijkkwartet ‘Salon de Musique’. Het ensemble ‘Salon de Musique’ is afkomstig van het Zuid Koreaanse eiland Jeju (een prachtig vulkanisch eiland vlakbij Japan) en de leden hebben allen in Europa een klassieke conservatoriumstudie afgerond, met name in Parijs (vandaar de Franse naam). Zij hebben een subsidie gekregen om hun muziek (sterk geïnspireerd door de natuur en de volksmuziek van hun eiland) te laten horen in Nederland en dit wordt gecombineerd met de samenwerking met het trio ‘The Ghost, the King & I’ (Frans van Geest, Vincent Koning en Rob van Bavel). Het repertoire bevat arrangementen van de muziek van Debussy, Ravel, Bach en originele composities die eerder zijn uitgevoerd met het strijkorkest van het Metropole Orkest (uitgebracht op de Cd ‘The Inventors’). 

Aanvang 20.00 Einde programma 22.30. De entrée voor de gehele avond bedraagt tien euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij toegang Grote Kerk (pin en contant).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date