Nationale Voorleesdagen van start

23-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 25 januari tot en met 4 februari) staat het Prentenboek van het jaar 2017 centraal: ‘De kleine walvis’. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zélf nog niet kunnen lezen.

 

Maak uw kind tijdens de Voorleesdagen lid & ontvang het leuke vingerpoppetje 
Lid worden van de bibliotheek is voor kinderen gratis. Er staat dus niks in de weg om kinderen voor te lezen! Tijdens de campagne krijgen de kinderen die door hun ouders/opvoeders ingeschreven worden het toepasselijke ‘Kleine walvis’ vingerpoppetje. 

Kortingsactie standaardabonnement
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kost een standaardabonnement voor volwassenen €25,50 in plaats van Є 35,50.

Kom naar de Kindervoorstelling 'De kleine walvis' Op zaterdag 4 februari is er het interactieve poppenspel over het prentenboek van het jaar 2017. De toegang is gratis, wel graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen

Waar en wanneer en voor wie
* locatie: centrale bibliotheek, Waalstraat 100
* datum: zaterdag 4 februari
* tijd: 15.15 - 16.00 uur
* voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar 

Aanmelden
* bij de klantenservice in de bibliotheek
* via ons info@bibliotheek.vlaardingen.nl
* telefonisch: 010 - 4343222 

Waarom is voorlezen zo belangrijk?
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind, het prikkelt de fantasie en het versterkt de band tussen ouder en kind. Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat voorlezen de woordenschat van kleine luisteraars vergroot. Kinderen die zelf voorgelezen worden zijn later geoefende lezers. Al met al is voorlezen erg belangrijk!

Gerelateerd