Nederland Leest in november!

30-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’. Het boek dat centraal staat is Ik, robot van Isaac Asimov.


Over het boek

De hoofdpersoon Susan Calvin is robotpsycholoog in 2057 en blikt terug op haar leven. Ze ontmoette verschillende robots; een verliefde, twijfelende of bewust van zichzelf geworden. Hoewel sommige verhalen in de bundel al meer dan een halve eeuw geleden geschreven werden zijn ze qua inhoud, stijl en humor nog steeds actueel.

Doe mee en krijg het Nederland Leest boek van de bibliotheek Vlaardingen cadeau.


Over de auteur

Isaac Asimov (1920 – 1992) is misschien wel de grootste sciencefictionauteur aller tijden. Daarnaast doceerde hij biochemie aan de universiteit van Boston. Hij was de grondlegger van de robotica en kwam met drie belangrijke wetten die nog steeds als basis dienen voor het denken over robots.


Nederland Leest lezing van Jos de Mul over de toekomstige mens

Hoe zal de toekomstige mens eruit zien? En wat kunnen we daar op basis van huidige ontwikkelingen in de wetenschap nu al over zeggen?
Dat zijn de vragen die onder andere aan de orde komen in de lezing van Jos de Mul op maandagavond 20 november in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100.

Toegang: € 5,00 voor leden/personen met de Vrijwilligerspas; € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheek.vlaardingen.nl , telefonisch 010-4343222 of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Gerelateerd