Categorieën

Service

Nederlandse, Roemeense en Hongaarse kunst in KADE40

Nederlandse, Roemeense en Hongaarse kunst in KADE40
Uit

Nederlandse, Roemeense en Hongaarse kunst in KADE40

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 03-10-2015
  • Uit
Nederlandse, Roemeense en Hongaarse kunst in KADE40

VLAARDINGEN – Gisteren opende wethouder Cees Oosterom een wel heel bijzondere tentoonstelling in KADE 40: Leerlingen van basisscholen in Vlaardingen én een groep leerlingen van de Alexandru Ioan Cuza school in Roemenië hadden samen werkstukken gemaakt vanuit het thema ‘Vrede Verbindt’, het thema van de Vredesweek. Voorafgaand aan de opening door wethouder Oosterom voerden drie leerlingen uit Vlaardingen ook nog een zelfgeschreven rapnummer op. Bijzonder was ook dat de uit Hongarije afkomstige beeldend kunstenares Beaty Czeto de delegatie, Hongaren die in Roemenië wonen, in hun moedertaal toesprak.

‘Vlaardingen’ had via het Kerkcentrum Holy contact gemaakt met ‘Roemenië’. Een werkgroep van het Kerkcentrum Holy ondersteunt al jaren een kerkelijke gemeente in Târgu Mures in Roemenië, en van daaruit was speciaal voor de Vredesweek contact gelegd met één van de basisscholen daar. Een delegatie uit Roemenië die toch al op bezoek zou komen heeft de tekeningen vervolgens meegenomen.

Naast de tientallen kleurige tekeningen van de scholieren hing er ook werk van beeldend kunstenaar Cees Eykelenboom, die de leerlingen mede had begeleid. De tentoonstelling hangt in KADE 40 tot en met vrijdag 16 oktober. Voor wie het vanmiddag gemist heeft hebben we gelukkig de foto’s nog !

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →