Categorieën

Service

Nieuw standbeeld voor Vlaardingen

Nieuw standbeeld voor Vlaardingen
Uit

Nieuw standbeeld voor Vlaardingen

  • Redactie
  • 14-09-2020
  • Uit
Nieuw standbeeld voor Vlaardingen
VLAARDINGEN - In het voorbijgaan op de fiets, tijdens een wandelingetje in de nazomerzon, veel Vlaardingers genieten van het Landje van Chardon, een stukje groen met een rijk verleden. Nabij dit plekje, op de hoek van de burgemeester Verkadesingel en de burgemeester Heusdenslaan krijgen voorbijgangers komend jaar gezelschap. Kunstenaar Frans de Winter maakte een beeld van een passant op deze plek vol verleden en voorbijgangers.

Kunstenaar Frans de Winter vertelt: ,,Wat ik wil met dit beeld is dat de beschouwer of de passant zichzelf in ieder geval staande houdt of de gedachte heeft iemand op deze bewuste plek te zien zodat men ook uitgenodigd wordt stil te staan bij de locatie.''

De Passenger is het resultaat van een kunstverkiezing eerder dit jaar, een initiatief van de stichting Kunstweek. Vlaardingse kunstenaars zonden negen kunstwerken in voor deze verkiezing waaruit bewoners een eerste selectie mochten maken. De eindjury moest vervolgens uit de drie hoogst scorende werken de winnaar aanwijzen. Zij namen daarbij de kwaliteiten van de kunstwerken mee, maar keken ook welk werk het meest past bij het Landje van Chardon en of het werk goed bestand is tegen een jaar of langer lang buiten pronken op een sokkel.

Op vrijdag 25 september om 16.00 uur heten enkele omwonenden, wethouder Bart de Leede en kunstenaar Frans de Winter de Passenger welkom op zijn nieuwe tijdelijke plek. Tijdelijk, want net als elke andere voorbijganger, is de Passenger slechts een passant op deze historische plek. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen, maar worden gevraagd daarbij voldoende afstand te houden in verband met de coronaregels en zich voor 23 september aan te melden via mailbericht naar [email protected].