Nieuwe bundel van oude stadsdichter

14-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Kunstenaar Look J. Boden presenteert op zondag 16 december zijn vierde dichtbundel in Café De Schouw in Rotterdam. De 36 gedichten zijn samengebracht onder de titel "Een bloesem van glas".

Boden timmert de laatste jaren voornamelijk aan de weg als fotograaf. Met zijn werken haalt hij prijzen en nominaties op bij internationale wedstrijden. Onlangs was zijn werk Holy Shit!  nog te zien in een expositie in Athene. Daarnaast is hij sinds 1990 actief als dichter. Hij richtte een eigen literair tijdschrift op, organiseerde een tiental lokale edities van Gedichtendag en was in 2015 en 2016 Stadsdichter van Vlaardingen. Zijn officiële debuut kwam in 2008 met de bundel De Waan van de Nacht. Zeven jaar later bracht hij Waswater uit, gevolgd door Kleurstof in 2017, waarin al zijn Stadsgedichten zijn opgenomen.

Een bloesem van glas is even kritisch als ogenschijnlijk lichtvoetig, en laat in een reeks liefdesgedichten zelfs de meest kwetsbare kant van de schrijver zien. De bundel is opgedeeld in drie delen: ongeloof, hoop en liefde.

Bij de presentatie lezen ook dichters Martin Wijtgaard en Joz Knoop enkele werken voor.

Look J. Boden ‐ Een bloesem van glas

Presentatie: 16 december 2018 om 16.00 uur

Locatie: Café De Schouw, Witte de Withstraat 80, 3012 BT Rotterdam

De bundel is te koop voor € 12,50Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date