Categorieën

Service

Nieuwe concertreeks voor Jazz in de Regio

Nieuwe concertreeks voor Jazz in de Regio
Uit

Nieuwe concertreeks voor Jazz in de Regio

  • Redactie
  • 17-07-2020
  • Uit
Nieuwe concertreeks voor Jazz in de Regio
VLAARDINGEN - De concertreeks Jazz in Town presenteert voor het seizoen 2020-2021 vier nieuwe concerten voor de jazzliefhebbers. Stefan Lievestro, Stormvogel, New Hammond Sound Project en Thijs Nissen maken hun opwachting in de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. 

Onder de noemer Jazz in Town programmeren theater De Stadsgehoorzaal en poppodium De Kroepoekfabriek samen met een drietal gastprogrammeurs uit de stad opzienbarende artiesten uit de jazz. De vorig jaar opgezette concertreeks was succesvol en krijgt in het nieuwe culturele seizoen een vervolg.  

Het programma biedt een mix van allerlei soorten jazz. In de nieuwe reeks maken een viertal artiesten hun opwachting. Zo verkent contrabassist Stefan Lievestro op zondag 20 september in de Stadsgehoorzaal de grenzen van zijn instrument, met drummer Jimmi Jo Hueting en componist Alessandro Fongaro. 

New Hammond Sound Project van organist Carlo de Wijs brengt op zondag 15 november in De Kroepoekfabriek het bekende Hammondorgelgeluid naar de 21e eeuw, in een show waarin muziek en beeld versmelten. Stormvogel neemt zijn entourage mee naar de Stadsgehoorzaal op zondag 6 december. De mix van modale jazz, progrock en traditionele Indo-Europese muziek is intrigerend en vernieuwend. 

Tot slot is Thijs Nissen op zondag 21 maart in de Stadsgehoorzaal te bewonderen. Hier wordt volop geswingd. Het trio onder Nissens leiding put inspiratie uit het Great American Songbook en is tot de nok gevuld met eigen tracks in de traditie van helden als Sonny Rollins en Charlie Parker. 

Kaarten voor de concerten zijn reeds verkrijgbaar op kroepoekfabriek.nl en stadsgehoorzaal.nl vanaf 12,50 euro.


 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →