Nieuwe deelnemers ontdekken Dag van de Dialoog

15-11-2016 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Net als in tientallen andere steden vond ook in Vlaardingen op vrijdag 11 november de Dag van de Dialoog plaats. Stichting Vele Vlaardingers Eén Huis organiseerde gedurende de hele week diverse dialoogtafels met diverse samenwerkingspartners.

Zo nodigde Kindcentrum De Ark haar gasten van vorig jaar uit voor een nieuwe dialoogavond op het Geuzencollege met weer andere gasten, en pakten zij het idee voor een kinderdialoog enthousiast op. Ook De Windwijzer en Lucas Cooking doen elk jaar mee en weten steeds nieuwe mensen te betrekken. Nieuwe samenwerking ontstond er met Museum Vlaardingen, Maaltijden op Maandag en Thuis Afgehaald. De dialoogtafels zwermen op deze manier uit over de stad, en stadsbewoners komen op nieuwe locaties en in contact met nieuwe mensen.

,,Steeds meer mensen zien de waarde en het belang om de ander te ontmoeten’’, vertelt Marleen Bos, sinds vorig jaar lid van de werkgroep. ,,Het lastige met initiatieven als de Dag van de Dialoog is dat men soms geen idee heeft wat het dan precies inhoudt en wat ze er zelf aan hebben. Voor mij gold hetzelfde, en pas na zelf aan een dialoogtafel te hebben deelgenomen, merkte ik hoe verrijkend het is om de tijd te nemen en gewoon te luisteren naar het verhaal van iemand die je nog niet kende. De Dag van de Dialoog heeft het in zich om er jaarlijks een echt feest van te maken met nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete projecten.’’



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date