Nieuwe leden Raad van Toezicht Museum Vlaardingen

18-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Per 1 juli aanstaande treden twee nieuwe leden toe tot de Raad van Toezicht van Museum Vlaardingen. Hans Versluijs zal de functie van voorzitter bekleden en Susanne Mosmans treedt toe als lid. Yvonne Batenburg, voorzitter van de RvT sinds 2015 en Henk van Beek, lid sinds 2013, treden per 1 juli 2019 af. Met de komst van deze twee nieuwe leden is de RvT weer volledig geëquipeerd om een volgende stap naar een succesvolle toekomst voor het Museum Vlaardingen te zetten. 

In het vorig jaar verschenen beleidsplan kiest het museum voor de positionering ‘Leven met Water – vroeger, nu en later’. Met mooie tentoonstellingen, een gevarieerd activiteitenprogramma en een breed educatief aanbod verwacht het museum meer bezoekers uit Vlaardingen en daarbuiten te trekken en zo binnen enkele jaren een bloeiende culturele hotspot te worden. Bij deze nieuwe positionering past een divers samengestelde Raad van Toezicht waarin belanghebbenden van binnen en buiten de museumwereld zich herkennen.

 

Hans Versluijs

Hans Versluijs is geen onbekende in Vlaardingen. Hij was van 2006 tot 2018 Wethouder Bouwen en Wonen in Vlaardingen. Daarvoor was hij als adviseur en manager ruim 30 jaar betrokken bij een groot aantal veranderingsprocessen in de publieke sector. Hij heeft daarbij diverse bestuurlijke en toezichthoudende rollen vervuld. Hij is enthousiast over de vernieuwende koers die het museum is ingeslagen met de nieuwe positionering en wil daar graag, als voorzitter van de Raad van Toezicht, een bijdrage aan leveren.  

Versluijs is van mening dat de locatie van het Museum, tussen binnenstad en metro, geweldige kansen biedt. Het hele gebied wordt de komende tien jaar in oude glorie hersteld tot museumkwartier, inclusief de oude Lijnbaan en een aantal monumentale panden. “Een vitaal museum kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Andersom zal deze ontwikkeling de plaats en betekenis van het museum versterken. Dat mes snijdt aan twee kanten”, aldus Versluijs.

 

Susanne Mosmans

Susanne Mosmans is minder bekend in Vlaardingen. Zij heeft jarenlange ervaring in internationale managementposities in de voedingssector, met focus op marketing, productinnovatie en communicatie. Na haar studie Internationale Betrekkingen in Groningen startte zij bij Unilever in Rotterdam. Na enkele omzwervingen, waarvan tien jaar bij Mars in Brussel, woont zij sinds 1,5 jaar met haar gezin in de Oostwijk in Vlaardingen. Mosmans heeft een passie voor mooie dingen. Van jongs af aan werd zij door haar ouders meegenomen naar allerlei musea, waardoor al vroeg haar belangstelling voor musea is gewekt. Ze kijkt graag naar kunst, maar ook naar supermarktproducten en manieren om consumenten te verleiden om merken te kopen. Vanuit haar expertise wil zij bijdragen om, samen met het huidige team, van Museum Vlaardingen een prachtplek te maken voor ons verleden, heden en de toekomst.Gerelateerd