Ontroerend filmdrama in Het Zeepaard

04-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in filmtheater Het Zeepaard de film "Une Saison en France" vertoond van regisseur Mahamat-Saleh Haroun met acteurs Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney, Bibi Tanga en anderen.


Het verhaal 

De Tsjaadse regisseur Mahamat-Saleh Haroun woont al 30 jaar in Frankrijk maar Une Saison en France is zijn eerste speelfilm die hij daar situeert. Bij films over vluchtelingen kun je uitzoomen op de massaliteit maar hij koos er voor om in te zoomen op de individualiteit en maakte een ontroerend drama over Abbas die met zijn twee kinderen en zijn nieuwe liefde een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Abbas is de Centraal-Afrikaanse Republiek ontvlucht waar hij een gerespecteerd docent Frans was. Die goede reputatie is hij in Frankrijk op slag kwijt. Ondanks slecht betaalde baantjes en steeds wisselende woonplek doet hij er alles aan om voor zijn gezin te zorgen. Als ze weer eens op straat komen te staan biedt zijn vriendin hem en zijn kinderen onderdak. Daar is het afwachten of ze nu eindelijk veilig zijn.  

Une Saison en France wordt vertoond op donderdag 7 juni om 20.30 uur en op zondag 10 juni om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

Gerelateerd