Op de fiets op zoek naar bijen

08-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 25 mei 2019 is er in Vlaardingen een natuurfietstocht op zoek naar bijen. Onderweg worden bijen gezocht en de resultaten van de bijvriendelijke initiatieven in Vlaardingen bekeken. Er zijn geen kosten aan deze fietstocht verbonden maar aanmelding op bijenfietstochtvlaardingen@gmail.com is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen 25 tot maximaal 30 deelnemers mee. Neem fiets en lunch en eventueel zitlap mee. Tijdens de tocht is bijenexpertise aanwezig. De fietstocht start om 10.00 uur starten en duurt ongeveer tot 15.00 uur.

Wat gaat er gebeuren?
We gaan op de fiets om bijen te zien. Maar eerst vertelt in de Heemtuin Westwijk wethouder Bart de Leede (Klimaatadaptatie, Openbare Ruimte en Groen, Biodiversiteit en Dierenwelzijn) over de betekenis van het groenbeleid van de gemeente Vlaardingen voor insecten en in het bijzonder wilde bijen. Vervolgens laat heemtuinbeheerder Ton Tobe de deelnemers in de heemtuin enkele bijenrijke plekken zien.

Daarna begint de fietstocht langs de west- en noordzijde van de Vlaardingse Westwijk. Daar worden enkele hotspots van het Vlaardingse groenbeheer bezocht, waaronder het beheer van oevers overgaand in kruidenrijke bermen aan de Jan van Arkelstraat zien. In het Voedselbos zal beheerder van het Voedselbos het nodige over bijen en hun omgeving vertellen. Na een korte lunchstop op weg naar de Broekpolder fietsen we verder naar de twee hotspots voor bijen in het terrein de Ruigte. De tocht gaat verder over de Broekpolderweg (langs de snelweg) naar de Hoeve Rust-Hoff waar de in 2018 ingezaaide bermen in het kader van het Honey Highway-project bezoeken. Hiermee wordt de excursie afgesloten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date