Categorieën

Service

Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder

Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder
Uit

Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder

  • Redactie
  • 10-06-2017
  • Uit
Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder
VLAARDINGEN - Een van de grote trekpleisters van de Broekpolder is de kudde Schotse Hooglanders. In de afgelopen weken zijn er negen jonge runderen geboren die gezellig in de kudde rondscharrelen. De kudde helpt bij het onderhoud van de polder door hun voortdurende gegraas. Hierdoor is de reuzenberenklauw al voor een groot deel verdwenen. Ook verspreiden ze allerlei zaden in hun ruige vacht en dragen zo bij aan een gevarieerder landschap.

De gidsen van de Federatie Broekpolder krijgen veel vragen over deze grote grazers: hoeveel zijn het er eigenlijk, kan de kudde maar door blijven groeien en is er genoeg voedsel in de winter? Hoe oud kunnen ze worden en hoe zwaar is zo'n dier? Om op deze en andere vragen antwoord te geven organiseren gidsen van de Federatie Broekpolder een themawandeling: ‘op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder’.

De wandeling vindt plaats op zondag 11 juni van 14.30-16.30. De gidsen nemen u mee De Ruigte in en gaan van de paden af om de grazers op te sporen. Het is aan te raden schoeisel aan te doen dat tegen een stootje en nattigheid kan. Een verrekijker is ook handig. Zin om mee te lopen? Meld u dan aan op [email protected]. twee euro per persoon.