Op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder

31-01-2018 Uit Redactie

foto: Ada Onderdelinden

VLAARDINGEN - In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse hooglanders. Zij zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 4 februari vertrekken zij om 14.30 vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

De kosten zijn twee euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee. De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd. Zin om mee te lopen? Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als je je niet aanmeldt kan het zijn dat je niet mee kunt. 

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende is de winterwandeling op 25 februari. De volgende themawandeling is op 10 februari, de boomknoppenwandeling. Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl of neem contact op met Tineke Oostveen: 06 - 24270198.